Monday, April 2, 2012
Fantasi blomst-kake
Etter en lang ( alt for lang) stund har jeg endelig laget litt kake igjen. Som alltid var det utrolig gøy, den var ikke til noe spesielt, bare for å få ut litt kreativitet og bake kløe i fingrene. Ikke den mest avanserte kaken heller, men det enkle er ofte det beste sier de :)Veldig mange synes det å bake selve kaken og lage fyllet er den kjedeligste delen av kakelagingen , men jeg må si jeg virkelig koser meg med å lage selve kaken og fyllet også. Stort sett prøver jeg å finne på nye smaker og kombinasjoner og det er alltid like spennende om det blir godt eller ikke :D Denne kaken ble en Hvit kake med kanel karamelliserte solsikkefrø fylt med en kirsebær og appelsinkrem, det ble veldig godt og friskt( flaks igjen)
Monday, February 20, 2012
Noe søtt til kaffen
Disse herlighetene her lagde jeg i en fei nå vi fikk litt uventet besøk her en dag. Jeg hadde helt glemt hvor genialt og godt mørdeig er. Med veldig enkle grep får du en super dessert eller en liten kake. Disse mørdeigs-formene fylte jeg med appelsin fileter, hakkede ristede hasselnøtter, noen skiver med jordbær og toppet det hele med appelsinkrem,jordbær og litt sjokolade. Enkelt og supergodt.
Friday, February 17, 2012
Til min kjære pappa 18.09.1935-06.11.2011
Etter lang tid med sykdom døde min kjære pappa i høst. Han ble 76 år. Skulle ønske av hele mitt hjerte at jeg han kunne bli enda eldre, men sånn ble det nå ikke. Men jeg er likevel takknemlig for alle årene jeg fikk med han. Han var en stor mann med et stort hjerte, også en sånn pappa som viste alt, alt fra hvilken skrue jeg burde bruke for å henge opp et bilde til de deiligste kakeoppskrifter. Det er nok av han jeg har fått min store lidenskap for mat og kaker :) Det blir alltid et tomrom når noen man er glad i dør, men jeg føler virkelig at dette tomrommet har blitt fylt opp med gode minner og kjærlighet jeg har til pappa.
Denne kaken lagde jeg til begravelsen hans, og det er sånn jeg ser han for meg også, sittende i himmelen og gjør det han likte best,nemlig å fiske. Også at han ser ned på oss og ler i skjegget fordi vi stresser videre rundt med livene våres og ikke stopper opp å nyter det litt og tar en liten fiske-pause feks.
Han storkoser seg nok:) :) RIP kjære pappa.
Tuesday, December 6, 2011
Barnhjemmet jeg har laget noen kaker til her i Moskva
Jeg har vært så heldig å fått laget en del kaker til noen barn som bor på et barnehjem her i Moskva. Mange av de barna som er der har ikke forelder og noen er der på avlastning av forskjellige grunner. Uansett så er det utrolig givende å lage kaker til barn, men jeg må si å lage kake til disse barna som kanskje ikke alltid får spesielle kaker til sin bursdag gjorde virkelig godt i hjerterota :D Det som er ekstra gøy er å få vite at de har tatt bilde av kakene ,hengt de opp på veggen så de kan huske de. Her er noen bilder fra de utrolig herlige barna.
Lenge siden sist
Nå er det jammen meg lenge siden jeg har lagt ut noen bilder her. Det har vært en utrolig travel november måned fylt med mye tårer,latter, gode venner og familie.I stede for å lage en hel haug med innlegg med alle kakene jeg har laget putter jeg inn alle her :D
Vanilje cup cake fylt med kanelkokte kirsebær toppet med en kirsebærkrem og sirup, sinnssykt godt!!
Rømmekake fylt med sitron og eplemost og en kanelkrem. Harmoniske smaker sammen.
Snøhvit og de syv dvergene til et bursdagsselskap i et barnehjem her i Moskva.En red velvet kake fylt med hvitsjokoladekrem med et hint av appelsin.
Også en bursdagskake til et barnehjem her i Moskva, også en red velvet kake fylt med hvit sjokoladekrem.
Prinsessekake til ei lita jentes bursdagsselskap. Pink vanilla kake fylt med jordbær/hvit sjokoladekrem.
Vanilje cup cake fylt med kanelkokte kirsebær toppet med en kirsebærkrem og sirup, sinnssykt godt!!
Rømmekake fylt med sitron og eplemost og en kanelkrem. Harmoniske smaker sammen.
Snøhvit og de syv dvergene til et bursdagsselskap i et barnehjem her i Moskva.En red velvet kake fylt med hvitsjokoladekrem med et hint av appelsin.
Også en bursdagskake til et barnehjem her i Moskva, også en red velvet kake fylt med hvit sjokoladekrem.
Prinsessekake til ei lita jentes bursdagsselskap. Pink vanilla kake fylt med jordbær/hvit sjokoladekrem.
Tuesday, October 18, 2011
Kaken i butikken
Denne kaken var en skikkelig testkake. Damen som bestilte kaken sa at hun ønsket en kake som den i butikken til hennes sønns forlovelsesfest. Jeg var sannelig ikke sikker på hva hun mente eller hva hun egentlig ville ha, så etter noen telefonsamtaler forsto jeg endelig hvilken kake hun ville, og ja, hun ville ha en kake som den i butikken.
Og så var det dekorasjon, jeg fikk ikke noen eksakt svar på hva hun ville ha der heller. Så etter enda noen flere telefonsamtaler sa hun, "jeg stoler på deg Julie, alle kaker du lager er alltid så vakre" Etter at hun sa det fikk hun mye mer kake enn det hun ba om, jeg er ikke veldig vanskelig å smigre: D Men tilbake til kaken i butikken. Kaken i butikken er faktisk en veldig enkel kake kalt Sancha kake,som man kan finne i nesten alle mat-butikkene her i Moskva, den ser ut som en pyramide som noen har kastet hvit og brun maling på. Høres kanskje ikke veldig bra ut , men den smaker utrolig deilig. Så det jeg gjorde for å gjøre den hvit og brun malt pyramide kaken i butikken til å se ut som dette, var å lage en normal sjokolade kake, hule ut kaken så det ble et kake skall, skar kakeinnmaten i biter og blandet de med rømme-vaniljekrem og ananas og la alt tilbake igjen. Hun ble veldig glad, jeg ble veldig glad og forhåpentligvis noen vil gifte seg og leve gladelig alle sine dager.
-THE END-
Og så var det dekorasjon, jeg fikk ikke noen eksakt svar på hva hun ville ha der heller. Så etter enda noen flere telefonsamtaler sa hun, "jeg stoler på deg Julie, alle kaker du lager er alltid så vakre" Etter at hun sa det fikk hun mye mer kake enn det hun ba om, jeg er ikke veldig vanskelig å smigre: D Men tilbake til kaken i butikken. Kaken i butikken er faktisk en veldig enkel kake kalt Sancha kake,som man kan finne i nesten alle mat-butikkene her i Moskva, den ser ut som en pyramide som noen har kastet hvit og brun maling på. Høres kanskje ikke veldig bra ut , men den smaker utrolig deilig. Så det jeg gjorde for å gjøre den hvit og brun malt pyramide kaken i butikken til å se ut som dette, var å lage en normal sjokolade kake, hule ut kaken så det ble et kake skall, skar kakeinnmaten i biter og blandet de med rømme-vaniljekrem og ananas og la alt tilbake igjen. Hun ble veldig glad, jeg ble veldig glad og forhåpentligvis noen vil gifte seg og leve gladelig alle sine dager.
-THE END-
Tuesday, October 11, 2011
En liten munnfull Créme Brûlée
Creme brulee betyr egentlig brent krem på fransk. Det høres ikke veldig innbydendes ut på norsk men creme brulee er etter min smak kanskje en av de beste dessertene som finnes . Dette er vel egentlig en dessert som man ofte spiser når man er på restaurant, men er egentlig veldig enkel å lage hjemme. Jeg er sikker på du kan imponere de mest kresene gjester med denne deilige desserten.
Creme brulee grunnoppskrift5-8 pers. Kommer ann på størelsen på formene dine.4 eggeplommer fra store egg100 gr sukker1-2 vaniljestenger4 dl fløte1 dl melk
1. Start med å skille eggeplommene og hvitene, ha eggeplommene i en stor bolle.Og finn frem en trådsil, brukes litt senere.2. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene, ikke kast stengene.3. Bland fløte,melk,sukker,vaniljefrøene og vaniljestengene i en kjele,varm dette opp til kokepunktet.Ikke la det koke, da kan det få litt “grøtsmak”.4. Hell så melkeblandingen over eggeplommene mens du pisker,hvis du ikke pisker vil du ha en eggerøre i bunn av bollen.5. Hell så alt tilbake i kjelen og varm det hele opp igjen til det begynner å tykne, rør hele tiden. Det som er veldig viktig er å IKKE koke blandingen, da vil eggeplommene skille seg fra melkeblandingen og bli til eggerøre.6. Med en gang du merket at melkeblandingen begynner å tykne litt, som en vaniljesaus, sil den over i en bolle. Ha både bollen og silen klart. Hvis du lar fløteblandingen stå i kjelen uten å røre vil den skille seg.7. Ha så creme brulee smeten i små ildfaste porsjonsformer.stekes ved 150*c i ca 30-40 minutter. Når den er ferdig skal den være kremete i konsistensen , altså en mellomting mellom flytende og pudding. Avkjøl den helt, natten over er det beste! Den vil sette seg en god del ved avkjøling og få en mere kremete konsistens.8. Creme brulee serveres med et sukkerlokk, det er litt forskjellige måter du kan gjøre det på. Det letteste er hvis du har en skibrenner eller en creme brulee brenner.Det du gjør da er å ha 1-2 spiseskjeer med sukker over den kalde creme bruleen, pass på å dekke hele flaten.Hell så av resten av sukkeret, og smelt sukkeret forsiktig med brenneren. Hvis du ikke har brenner kan du smelte sukkeret under grillen i ovnen. Hvis du ikke har verken brenner eller grill kan du gjøre juksemetoden. Da smelter du sukker med litt vann i en kjele,la det koke til det blir lett brunt. Hell det så på bakepapir ,tynt lag.Når det er avkjøl brekk av flak og dander de fint på creme bruleen.
Tips: Ikke kast vaniljestangen når du har brukt den, det er fortsatt masse smak i den og passer perfekt til å lage hjemmelaget vaniljesukker av. Det du gjør da er å skylle vaniljestangen, la den tørke, ha den i et syltetøyglass med sukker eller melis og du vil få det nydeligste hjemmelagede vaniljesukkeret.
Hvis du har lyst til å gjøre noe uten om det vanlige med creme bruleen kan du gjøre som jeg har gjort på bilde her.
Her er oppskriften på det oppskriften:
Frøene fra 1/2 vaniljestang, eller 1 ts vaniljesukker av den gode typen
70 gram melis
150 gram romtemperert smør
250 gram hvetemel
1 ts bake-pulver1 eggeplomme
vann
g
1. Bland frøene fra vaniljestangen med 1 ss av melis.
2. Bland resten av ingrediensene unntatt vannet og eggeplommen i en bolle eller rett på en ren benk.
3. kna inn en eggeplomme og kaldt vann til deigen er smidig men ikke klissete.
4. La deigen ligge i kjøleskapet i minimum 1 time.
5. Smør små former eller muffins-brett. Form med hendene små "skåler" av deigen og ha de i formene, press deigen godt ned i formene og opp på kanten, deigen vil sige litt ned ved steking.
7. Halvstek de i en forvarmet ovn ved ca 200 grader, dette tar ca 5-10 min. De skal ikke bli brune, men rett før.
8. Når du tar de ut av ovnen pensl de med en gang med eggehvite for å lukke evnt. sprekker og hull i kjekskoppen.
9.La avkjøles noe . Ta så kjeksformene ut av formene som du har brukt.Hell så creme brulee smeten i kjeksformene og stek de til creme bruleen har tyknet som forklart på basisoppskriften. Det kan variere i tid etter hvor store former du har brukt.
10. La de avkjøles helt, natten over er det beste.11. Jeg serverte disse med rom-kokte aprikoser, det smakte nydelig. Jeg hadde også en rom-kokt aprikos i hver av formene.
Subscribe to:
Posts (Atom)