Monday, June 13, 2011
En testutkake
For noen uker siden satt jeg hos ei venninde å knasket på noen peanøtter og drakk en deilig cafe latte. Mens jeg enda hadde smaken av peanøttene i munnen tok jeg en slurk av latten. Det smakte utrolig godt sammen, det ville jeg aldri ha trodd. Så det er da utgangspunktet til denne kaken. Sjokoladekake fylt med et tynt lag med flytende karamell, masse salte peanøtter og så et lag med mocha-krem. Mocha-kremen er laget med en kaffesjokolade de har her i Russland, den er skikkelig god, masse kaffesmak. Kaken smakte foresten helt fantastisk, en skikkelig tung kake. Det er også første gangen jeg prøvde meg på sånn type rose, det var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, men mere tidkrevende enn jeg trodde. Men veldig gøy. Men trenger fortsatt mere trening før jeg ser meg fornøyd :)
Thursday, March 24, 2011
Gigantisk kake
Dette er vel kanskje ikke den største kaken jeg har laget, men jeg tror nok det er den tyngste. Den ble veldig høy og med masse deilig fyll i. Den veide nok rundt 8 kg kan jeg tenke meg. Jeg synes egentlig kremkaker er mye mere vanskelig å få til fine enn kaker med fondant, men jeg ble i grunnen ganske fornøyd med denne. Jeg hadde ikke så mye tid på meg til å lage den heller. Denne kaken er da laget av to lag med vaniljekake og et lag med sjokoladekake fylt med aprikossyltetøy,vaniljemarinerte aprikoser og hvit sjokoladekrem, kremen rundt kaken er også hvit sjokoladekrem. Mektig og god kake!
Profiteroles
Profiteroles er bare så utrolig godt. Og det beste med det er jo at de er superlette å lage. Jeg vet at noe har problemer med å lage vannbakkels med det er i grunnen veldig enklet, trikset er vel å ikke åpne ovsdøren før vannbakkelsen er ferdig. Da blir de alltid luftige og fine. Jeg har laget en del profiteroler i det siste ikke bare disse, Og jeg har hatt forskjellig fyll i de. Jeg har litt dilla på karamell-krem om dagen, så de jeg likte best var selvsagt med karamellkrem. Men jeg lagde noen med aprikoskrem og noen med blåbær krem, de ble utrolig friske og gode på smak. Men disse Profiterolene er da fylt med deilig karamellkrem.
Verdens beste med vri
Her er en Verdens beste kake med litt annet fyll. Man burde vel ikke forandre på en kake som i utgangspunktet er perfekt, men jeg må si jeg er veldig ornøyd med denne varianten. Jeg lagde vanlige verdens beste bunner men droppet mandlene. I stede smurte jeg et lag med Hapå blandet med salte peanøtter og et tykt lag med karamell krem mellom kakelagene. Utrolig godt ble det, salte peanøtter og karamell er virkelig skapt for hverandre!! Beklager det utrolig dårlige bildet,sånn går det når en kakebaker leker seg med kamera;)
Bursdagskake
En enkel kake til Dima som fylte 25 år. Dima er da mannen jeg lagde alle disse prøvekakene (posten under) Han ville veldig gjerne ha logoen til bakeriet sitt på kaken, så det er da den runde dingsen som ligger ved siden av rosene, det er da en møllestein. Kaken er en sjokoladekake fylt med bærmousse.
Smakfulle test kaker
For en stund siden ble jeg spurt om jeg kunne lage en del smaksprøver. Det er en bekjent av meg som skal åpne et bakeri og de var intresert i kake som de ikke har her i Russland. Dette er noen av kakene jeg lagde, jeg lagde 16 kaker i løp av 3 dager,det ble ganske mye jobb på mitt lille kjøkken. Kakene ble smakstestet av en kjøkkensjef og noen smaks spesialister( nærmeste oversettelsen jeg kan finne) de var alle enig om at kakene hadde høy kvalitet og var nydelige. Så det var utrolig gøy å høre:) Kakene disse bildene er Verdens beste,pannekake kake fylt med makronfyll of karamellkrem,mandarin-mousse kake med vanilje marinerte mandariner og blåbær-mousse kake.
Saturday, February 5, 2011
Turban
Etter en lang nesten kakefri ferie, er jeg tilbake på kjøkkenet med min kjære Kenwood.Så denne gangen min Kenwood og jeg smelte i sammen denne kaken :)
Jeg har lenge hadde en ide om å lage en turban kake( ikke spør hvorfor), Men jeg har liksom ikke funnet den rette anledningen. Det er liksom ikke en type kake man serverer ved siden av søndags kaffen. Men så ble jeg invitert i et bursdags selskap og bursdags barnet( som er en voksen mann) ønsket seg en indisk inspirert kake slo jeg til med en turban kake. Han har ikke sett den enda, så jeg er veldig spent på om han vil like den! Jeg hadde lyst itl å lage noe anderledes med denne kaken, og siden bursdagsbarnet er veldig glad i kirsebær så ble det en overdose kirsebærkake. Det er da en kirsebærkake fylt med kirsebær-sitron curd og kirsebær-sitron krem.
Subscribe to:
Posts (Atom)