Thursday, July 21, 2011

Kanel Brioche


For mange år siden var jeg kokke lærling på en liten Michelin restaurant i Oslo.Jeg lærte vanvittig mye der og elsket hvert øyeblikk av tiden jeg var der. Alle de eksklusive  rettene som ble bært ut til gjestene var både lekre og smaksfulle. Men det er noen matopplevelser   jeg husker bedre enn andre  fra den tiden. En av disse er bakverket  fransk brioche. Jeg husker enda den fantastiske lukten av nystekte brioche og de så delikate og smakfulle ut. Og smake fikk virkelig norsk gjørbakst til å blekne, de var så mye saftigere og mykere og smakte nydelig av safran og godt smør. Så nostalgisk som jeg er  bestemte jeg meg for å lage disse herlighetene, riktignok ikke med safran men med  kanel av beste sorten :) Og jeg angrer ikke et sekund, de er like nydelige som jeg husker de, så Kanel Brioche bør man prøve en gang i livet, eller flere:)

LinkWithin