Friday, August 19, 2011

Flykake



Denne kaken lagde jeg til en liten gutt som fylt hele 4 år. Jeg fikk lov til å lage hva jeg ville, og dette ble resultatet. Jeg prøvde å få det til å se ut som en barnetegning , så jeg tok fram tegnekunnskapene mine fra barneskolen :) Kaken er en Mild sjokoladekake fylt med bringebærsyltetøy og en rømme/bringebær-mousse :) 

Sunday, August 14, 2011

Sjokoladekake med mochafyll og salte peanøtter


Denne kaken er virkelig en av mine favoritter. Jeg er veldig glad i tunge sjokoladekaker ,og en av mine yndlings komboer er sjokolade og salt, denne kaken har begge deler.  Jeg vil tro at fyllet passer inn i en vaniljekake også, da blir den kanskje ikke fult så mektig.

Til denne kaken trenger du:

  • Sjokoladekake
  • Sjokolade-kaffekrem
  • 1 pose salte peanøtter
  • 1 glass Hapå
Sjokoladekake



  • 250 gram mel
  • 300 gram sukker
  • 50  gram kakao
  • 1,2  dl nøytral olje (feks.raps eller solsikke olje)
  • 2    egg
  • 2,35 dl kefir eller kulturmelk
  • 2 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts bakepulver 
  • 5 ss pulverkaffe
  •  2 dl vann 
Tips:  Hvis du ikke vil ha med kaffesmak så kan du bytte ut  kaffen og vannet med kefir/kulturmelk eller melk.



  1. Varm opp vannet  og bland dette med kaffepulveret.
  2. Bland så alt det tørre sammen i mixebolle.
  3. Mix deretter eggene sammen og tilsett olje,kefir og kaffen i eggene
  4. Hell væsken i melblandingen mens du visper. Det letteste er selvfølgelig å bruke en mixmaster, men bare ikke sett den på full guffe, da du vil få et særdeles melete kjøkken ;) 
  5. Når all væsken er blandet i melblandingen vil du ha en smidig og ganske tyntflytende røre.
  6. Ha den i en passende form, kaken på bilde er laget i en 18 cm form, men denne oppskriften passer også i en 20 cm form, kaken vil bli noe lavere enn denne.Pass på å smøre formen godt med smør eller formfett. Du kan også ha bakepapir i bunn av formen, da blir den lettere å få ut.
  7. Sett den i en forvarmet stekeovn 170*c-200*c  ,stekes i ca.1 time. Tiden kan variere noe da stekeovner steker veldig forskjellig. Men test om kaken er ferdig med en kake-nål .
  8. Når du tar kaken ut av ovnen la den stå 10 min. på benken før du tar den ut av formen, Da vil den sette seg ordentlig og holde formen skikkelig. La den avkjøles helt på rist.




Sjokolade og mochakrem:


  • 5 dl kremfløte
  • 250 gr kaffesjokolade,evnt. vanlig kokesjokolade
  • Hvis ikke du finner kaffesjokolade ,2 ts pulverkaffe
  1. Varm opp fløten til rett under kokepunktet, hvis den begynner å koke forandrer smaken på fløten og vil smake litt "grøtete".
  2. Mens fløten varmes opp del opp sjokoladen i en bolle
  3. Når fløten er varm hell den over sjokoladen så den smelter, deretter rør den sammen.
  4. Hvis du ikke finner kaffesjokolade ha kaffepulveret i fløten når den er oppvarmet,rør om så den løser seg opp , fortsett videre som beskrevet i trinn 3.
  5. Sett fløte/sjokoladeblandingen i kjøleskapet til den er helt kald og litt til. Dette vil ta litt tid så beregn god tid til dette.
  6. Da den har blitt helt kald skal den piskes opp, dette går veldig raskt . Jeg pleier å gjøre dette for hånd, hvis du gjør dette i en mixer kan den veldig lett sprekke og bli til sjokoladesmør. Så pisk den for hånd til kremen henger sammen.
 Montering av kaken: 

  1. Hvis kaken din har en "vulkantopp" kutt denne av så du får en jevn kake.
  2. Del kaken 2 ganger så du får 3 like høye deler, til dette bruker jeg en kake-sag. Det er selvfølgelig ingen problem å gjøre dette med en brødkniv, men pass på så delene blir like høye.
  3. Legg toppen av kaken på et serveringsfat. Begynn med toppen  og avslutt med bunnen så vil du få en rettere kake.
  4. Bre et passe tykt lag med Hapå over den nederste delen, dette laget behøver ikke å være så veldig høyt, da blir det veldig søtt.
  5. Ha så over et godt lag med salte peanøtter. Saltet i nøttene vil fremheve sjokolade og karamellsmaken i kaken og du vil ikke smake saltet.
  6. Bre så et mye tykkere lag med sjokoladekrem, du kan ta så mye du vil ha av dette.Jeg er veldig glad i kaker med mye fyll så jeg har en god del.
  7. Pass på at fyllet er jevnt ,hvis ikke blir kaken din skjev.
  8. Ha så den midtre delen av kaken over sjokoladekremen og gjør det sammen som i trinn 4-7
  9. Kaken på bildet er dekket med sukkerpasta men de som ikke vil  ha den så avansert anbefaler jeg å lage dobbel porsjon med sjokolade-kaffekremen og kle den med det.
Hvis du har noen spørsmål så spør i vei i kommentarfeltet så svarer jeg så raskt jeg kan !!

Saturday, August 13, 2011

Mini bryllupskake


Her er en liten bryllupskake til 10 personer. Det er alltid utrolig gøy å lage bryllupskaker, man er på en måte en liten del av noens store dag, selv om det bare er med en liten kake. Hun som skulle ha kaken ringte dagen før bryllupet og spurte om jeg kunne lage en bryllups kake. Lurer egentlig på hvor lenge dette bryllup har vært planlagt, eller kanskje de har et Las Vegas kapell her i Moskva ;)   Men kake ble det hvertfall... Vaniljekake fylt med cappuccino-mousse og hvit sjokolade/vanilje-mousse 

Tuesday, August 9, 2011

Alt mulig mousse oppskrift.


Mousse kaker er det jeg lager mest av tror jeg, her i Russland er de helt ville etter det. Jeg kan i grunnen skjønne det, det er jo fantastisk godt da:)
Mousse-kaken under  er en Blåbær yoghurt kake, men det er bare en av mange muligheter med denne oppskriften. Man kan bruke hva man vil av smak i den, men smaker best med syrlige smaker.Den kan også brukes til å fylle kaker med.


Så her er en basic mousse oppskrift:


  • 4 dl fruktpuré eller juice
  • 200 gr sukker
  • 5-6 pl gelatin ( 5 pl hvis det er til mousse-kake, 6pl hvis det er til fyll i       kaker)
  • 5 dl krem
1 Legg gelatinen i vann så den bli bløt
2 Varm opp 2 dl av væsken sammen med sukkeret, til sukkeret er oppløst
3 Ha gelatinen i den varme væsken så den løser seg opp
4 Bland dette med den kalde væsken
5 Pisk så kremen lett, den skal være bløt i konsistensen men likevel fast.
6 Når væsken er helt kald blandes den i kremen med en visp, eller på sakte fart i mixeren.
7 ha mousse i en kakeform med et tynt lag med feks. vaniljekake bunnen som her , eller bruk den som i fyll i en kake.

Tips: Når jeg bruker denne som kake holder den til en 22 cm form med en tynn kakebunn i bunn Du kan som sagt ha hvilken som helst fruktpure du vil i den, men de som jeg synes smaker best er  bringebær,pasjonsfrukt,sitrusfrukter,jordbær/lime eller forskjellige typer yoghurter :)
Lykke til!

LinkWithin